A rusztikus tégla munkák a kőműves munkák egyfajta kiegészítő tevékenysége. Felhasználási területe igen sokrétű, és igazán szép megoldások láthatnak napvilágot egy-egy munka kapcsán. Ezért is tartjuk ezt a munkát az egyik nagy kedvencünknek.

Több mint tíz éve foglalkozunk bontott téglákból való építkezéssel. Ezekből építettünk már falakat, kerítéseket, pilléreket, pincéket, grillsütőket, kéményeket, kandallókat és még sorolhatnánk, mi minden mást.

Mitől lesz egy koszos, átlagos téglából egy antik, rusztikus jellegű mediterrán színekben pompázó gyönyörű építőanyag? A titok egyszerűen a megvalósítás, viszont a munka elvégzése ennél jóval nehezebb. Az adott munka igényei szerint nagyon fontos az oda illő tégla szakszerű kiválasztása, gondos megtisztítása, különböző impregnáló anyagokkal való megmunkálása, valamint az egyéb segédanyagok helyes hozzáadása (ragasztók, fugázók, habarcsok, stb.).

Ezek a téglák legkevesebb 100-150 évesek és tartósságuk már nem kérdéses. Egyes téglákon különleges feliratokat, pecséteket (bélyegeket) láthatunk, ezekből tetszetős egyedi dekorációt alkothatunk megrendelőink számára.

Keressen bennünket bizalommal!

Szívesen állunk szaktanácsadással is ügyfeleink rendelkezésére.

A bélyeges téglákról bővebben

„A bélyeges és monogramos téglákat egyre többen választják otthonuk díszéül. Sokan az izgalmas felületű téglákkal rakják ki a konyhapadlót, egy-egy darabot beépítenek a kandalló mellé ... (tovább)

A tégla a 20. században

A huszadik században a téglát egy időre felváltotta az acél, a beton és az üveg; ezekből az anyagokból lehetett ugyanis, a több száz méter magas épületeket felépíteni, és bár úgy tűnt ... (tovább)

A tégla hagyományos előállítása

A téglákat eredetileg földbe vájt kemencékben, a szabad ég alatt égették ki. Egy égetés körülbelül öt és tízezer téglát foglalt magába, jellemzően magas selejthányaddal. Annak érdekében, ... (tovább)

A tégla történetéből

Nincs még egy olyan építőanyag, minek története olyan hosszú utat járt volna be, mint a tégláé. Tízezer évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az emberiség az agyagtéglából eljusson a modern ... (tovább)

A téglagótika

A gótikus építészet észak német formája, a téglagótika (Backsteingotik) elsősorban Észak-Németországban és a Balti országokban terjedt el, ugyanis egyéb építőanyagokból hiány volt. ... (tovább)

Az antik tégla

A Római Birodalomban is első számú építőelem volt a tégla, elsősorban a római légiónak köszönhetően, az égetett tégla használata a birodalom egész területén elterjedt, amit ekkor ... (tovább)

Az ipari tégla

Mária Teréziának köszönhetően Ausztriában is nagy hagyománya lett a téglagyártásnak. A császárnő rendelkezésére felépítették a császári és királyi téglagyárat Bécs Wienerberg nevű ... (tovább)

Téglagyártás napjainkban

A modern téglagyártás teljesen automatikus vezérléstechnikán alapszik. Az egyes téglagyárak jellemzően eltérő alapanyagokkal dolgoznak, melyek meghatározó tulajdonságaikban – víztartalom ... (tovább)