A kőműves munkákhoz szorosan kötődő munkák a tetőfedő, illetve ács, munkák. Ide tartozik a tetők építése, tetőfedés, tetőfelújítás, tetőtér szigetelés, tetőtér beépítés, előtető-, terasz-, garázs-, könnyűszerkezetes épületek-, melléképületek építése illetve a lambériázás is.

Forduljon hozzánk bizalommal és keressen bennünket elérhetőségeinken!


A foglalkozás története

Az ács szakma a 14. században céhesedett Magyarországon. A tetőszerkezethez, hídlásokhoz, vagy az egészen fából készítendő házhoz a 17. századtól vázrajzot, - a 18. század közepétől pedig tervrajzot készítettek. Így készítették az ácsok később a híd- és ma... (tovább)


A mesterségről

Ácsmesterségnek nevezzük a faszerkezeteket, illetve a stabil gerendaszerkezeteket készítő kisiparos tevékenységet. Az ács, vagy áts szó honfoglalás előtti török eredetű jövevényszavunk, valószínűleg a még nem specializálódott fafaragó embert jelölték... (tovább)


Munkamódszerek

Ácsmesterségnek nevezzük a faszerkezeteket, illetve a stabil gerendaszerkezeteket készítő kisiparos tevékenységet. Az ács, vagy áts szó honfoglalás előtti török eredetű jövevényszavunk, valószínűleg a még nem specializálódott fafaragó embert jelölték. (tovább)